BALKÁNSKÁ KUŘECÍ POLÉVKA (Kokošja juha)
Výborná kuřecí polévka s masem, kořenovou zeleninou, vaječnými nudlemi a troškou smetany
CEJCH
O víkendu 22. - 24. března 2024 zakončujeme naši společnou cestu evropskou kuchyní. Poslední soutěžní víkend se můžete těšit na balkánské speciality - čevapčiči, srbské rizoto, dunajský řízek a další místní pokrmy od polévky po dezert. Otevřeno máme v pátek a v sobotu od 11:30 do 20:00 a v neděli od 11:30 do 18:00. Těšíme se na vás.
Abychom vám zaručili místo k sezení, doporučujeme si místa rezervovat, a to telefonicky na čísle +420 725 777 170. Rezervace stolu platí na 2 hodiny. Pokud dopředu víte, že se u nás chcete zdržet déle, dopředu nás na tuto skutečnost prosím upozorněte. Velmi rádi vám vyhovíme.
Zapojte se s námi!
Naši společnou cestu evropskou kuchyní bude doprovázet jedinečná soutěž o mnoho zajímavých cen. Za každý hlavní chod u nás obdržíte razítko na speciální kartičku. Jakmile se Vám podaří nasbírat 4 razítka (4 hlavní chody), vhodíte žeton se svým jménem do zapečetěné losovací urny a s každým žetonem máte možnost vyhrát jednu z níže uvedených cen. Akce trvá do 24. března, kartičky jsou přenositelné a počet vhozených žetonů na osobu není nijak omezený.
Chcete mít vyšší šanci na výhru? Podělte se o kartičku s přáteli, razítka sbírejte společně a o výhru se s nimi podělte!
Restaurace CEJCH
Výborná kuřecí polévka s masem, kořenovou zeleninou, vaječnými nudlemi a troškou smetany
Dozlatova smažený vepřový řízek podávaný s lehkým bramborovým salátem a kouskem citronu.
Tradiční balkánský pokrm z vepřového a kuřecího masa ve vlastní šťávě, dušený s více druhy zeleniny, brambory a rýží.
Jedná se o národní pokrm Bosny a Hercegoviny, který se postupně rozšířil na celý Balkán. Základem jsou šišky z mletého masa, ochucené typickým kořením a podávané s červenou cibulí, hořčicí a bramborem.
Žgvacet je istrijská specialita velmi podobná guláši. Připravuje se z více druhů masa (vepřové a kuřecí), dušeném na bílém víně, a podává se s těstovinami.
Velmi oblíbený pokrm z oblasti Samoboru, malého městečka nedaleko Záhřebu (tzv. Samoborská kotlovina). Tajemstvím chuti je velmi pomalá příprava, která je pravým opakem grilovaní. Podáváme s mačkaným bramborem se slaninou, cibulkou a bylinkami.
Velmi známý srbský pokrm ze zapečené zeleniny, plátů těstovin, vajec, žampionů, tvarohu a sýru.
Chutný salát v barvách bulharské státní vlajky, připravený z rajčat, okurek, syrových paprik, balkánského sýru a petrželky.
Výborný makedonský dezert z rýže, mléka a ovoce