
BALKÁNSKÁ KUŘECÍ POLÉVKA (Kokošja juha)
Výborná kuřecí polévka s masem, kořenovou zeleninou, vaječnými nudlemi a troškou smetany.
CEJCH
O víkendu 28. února - 2. března 2025 pokračujeme na naší společné cestě světovou kuchyní. Těšit se můžete na rozmanité balkánské speciality - čevapi, polneti piperki, žgvacet a další místní speciality od polévky po dezert. Otevřeno máme v pátek a v sobotu od 11:30 do 20:00 a v neděli od 11:30 do 18:00. Těšíme se na vás.
Abychom vám zaručili místo k sezení, doporučujeme si místa rezervovat, a to telefonicky na čísle +420 725 777 170. Rezervace stolu platí na 2 hodiny. Pokud dopředu víte, že se u nás chcete zdržet déle, dopředu nás na tuto skutečnost prosím upozorněte. Velmi rádi vám vyhovíme.
Zapojte se s námi!
Naši společnou cestu světovou kuchyní bude doprovázet jedinečná soutěž o mnoho zajímavých cen. Za každý hlavní chod u nás obdržíte razítko na speciální kartičku. Jakmile se Vám podaří nasbírat 4 razítka (4 hlavní chody), vhodíte žeton se svým jménem do zapečetěné losovací urny a s každým žetonem máte možnost vyhrát jednu z níže uvedených cen. Akce trvá do 23. března, kartičky jsou přenositelné a počet vhozených žetonů na osobu není nijak omezený.
Chcete mít vyšší šanci na výhru? Podělte se o kartičku s přáteli, razítka sbírejte společně a o výhru se s nimi podělte!
Restaurace CEJCH
Výborná kuřecí polévka s masem, kořenovou zeleninou, vaječnými nudlemi a troškou smetany.
Zvýhodněné menu se skládá z kuřecí polévky a čevapčiči.
Dozlatova smažený vepřový řízek podávaný s lehkým bramborovým salátem a kouskem citronu.
Jedná se o národní pokrm Bosny a Hercegoviny, který se postupně rozšířil na celý Balkán. Základem jsou šišky z mletého masa, ochucené typickým kořením a podávané s červenou cibulí, hořčicí a bramborem.
Žgvacet je istrijská specialita velmi podobná guláši. Připravuje se z více druhů masa (vepřové a kuřecí), dušeném na bílém víně, a podává se s dlouhými čerstvými těstovinami.
Velmi oblíbený pokrm z oblasti Samoboru, malého městečka nedaleko Záhřebu (tzv. Samoborská kotlovina). Tajemstvím chuti je velmi pomalá příprava, která je pravým opakem grilovaní. Podáváme s mačkaným bramborem se slaninou, cibulkou a bylinkami.
Oblíbená srbská specialita. Kostky vepřového masa napíchané na špízu Společně s kousky zeleniny, cibule a slaniny, podávaná s pečeným bylinkovým bramborem.
Tradiční severomakedonský recept, plněný paprikový lusk směsí vepřového masa a rýže, podávaný v rajčatové omáčce s rýží.
Stará česká klasika, dozlatova smažený sýr s hranolky a naší domácí tatarskou omáčkou.
Dezert z kuchyně Bosny a Hercegoviny. Ekvivalent našeho jablkového štrůdlu. Podáváme s vanilkovým krémem, rozinkami a vlašskými ořechy.